Søgne Historielag
 

Om oss

(Skrevet 25.05.2024, HNJ)

Søndag 9. juni 2024 blir det tur til Borøya. Frammøte i Borøybukta på østsiden av Borøya kl 12.30.

Transport ordnes så langt som mulig selv. Påmelding til Steinar Andreassen 91862036, og meld fra om du trenger transport..

Rolf Severinsen og Jostein Andreassen blir med som kjentmenn.

Borøya har vært et tradisjonelt fiskersamfunn, som i sin storhetstid rundt 1940 hadde 127 fastboende, egen skole, poståpneri, fiskemottak, landhandel og til og med et eget sagbruk. Det er fortsatt noen få fastboende, men det er også mange hytteboer, som holder øylivet i gang.

Ta med niste og drikke og sitteunderlag. Vel møtt.

 

Skrevet 2022

Søgne Historielag er et av Norges eldste historielag.
Antall medlemskap er ca 200. I noen medlemskap er begge ektefeller med. Tar vi hensyn til dette er ca 270 personer i Søgne med i vår forening. 

I tillegg til at vi har flere temamøter  i løpet av året (på SGP eller Biblioteket), har vi også utflukter til historisk interessante steder i Søgne. Hvert år har vi også en heldagstur til et sted i Agder. Nærmere detaljer om turer og arrangementer vi hadde i 2017 - 2019 finner dere ved å trykke på knappen "Kalender" på fanelinjen over. Det som har skjedd etter 2019 vil bli føyet til etter hvert. Vi har utgitt Årbok for Søgne i alle årene fra 2014 til og med 2022, og er nå i gang med Årbok 2023, alle av høy kvalitet med mange bidragsytere. Disse har interessante kapitler fra ulike virksomheter og minner fra "gamle dager" i Søgne. 
Sosialt fellesskap med utgangspunkt i felles interesse for lokalhistorie kjennetegner vår virksomhet.
Vi ønsker alle Søgnefolk og utenbygds folk med tilknytning til Søgne velkomne som medlemmer og til å delta på våre arrangementer. Her treffer du gamle venner og får garantert nye!

HILSEN STYRET I SØGNE HISTORIELAG.

 

 

  Kalender  
 
Besøkende: 90611