Rapport nr. 4 og tanker om rehabiliteringen av den gamle dampskipsbrygga i Knarestad

Rapport nr. 4 og tanker om rehabiliteringen av den gamle dampskipsbrygga i Knarestad

Viser til forrige rapport av 21. mai.

Eikebord er ikke som andre bord: Tunge og harde, men gir et solid inntrykk når de er lagt. Akkurat å legge dem tar sin tid. Hvert bord skal tilpasses, kanskje høvles, kiles mot det foregående bordet, forbores og så spikres med en tung hammer.

Når seks menn har holdt på i fire timer en formiddag, ser ikke 0,5x15m mye ut på ei brygge som til slutt skal bli 7,5x17m i gjennomsnitt. Det kommer til å gå seint. Jeg er redd jeg bruker opp både krefter og pågangsmot til den lille gjengen av trofaste dugnadspersoner. Selv om vi har fått verdifull støtte i form av både materialer og penger, dukker det stadig opp ting som må kjøpes. Jeg ble litt satt ut da jeg skulle betale for et 3mm og rundt 20cm langt jernbor: kr 286,-?! Jeg lever nok allerede i en forgangen tidsalder, men lurer allikevel på hvordan noe så lite og enkelt kan koste så mye.

Atle hadde innkalt til dugnad lørdag morgen 29. mai. Etter en hard fredag, i steikende sol, så jeg heller mørkt på frammøtet. Klokka 0900 dukker det opp fem personer, og tre av dem er her for første gang. Antakelig mildt presset av Atle, men med upåklagelig humør og arbeidslyst. Foruten Atle Nygård og Lars Christian Kvarenes, som har vært med på omtrent hver eneste økt, kom Kristoffer Strandbakken, Håkon Skjolden og Nicolas Nygård. Sistnevnte er bare 13 år, men i løpet av formiddagstimene viste han seg å være fullt på høyde med sine langt eldre og mer erfarne dugnadskamerater. Jeg ble mer enn imponert!

Nå er kanskje 1/5 av dekket lagt. Sjøliv, hytteliv og ferier kommer til å bli en hard konkurrent, men for hver lengde som blir lagt, blir vel brygga ferdig en gang. For dere som kan lese mellom linjene: Vi trenger flere frivillige og vi trenger at noen bedrifter som går godt, bidrar med en god del kroner.

Selv om omfanget av arbeidet er større enn antatt, skal det bli ferdig og det skal bli fint!

Ve, 31. mai 2021

Vennlig hilsen

For styret i Tveit Historielag og Tveit Bygdemuseum

Trygve E. Tønnesen

Leder og kasserer

 

 

  Kalender  
 
Besøkende: 1424383